Klas van 2007-2008

Margret Margret is 6 jaar. Ze woont samen met 1 zus en haar moeder in de sloppenwijk Gachagi. Haar moeder is wees en zorgt voor de kinderen van haar moeder en haar eigen kinderen. Ze werkt af en toe, maar is voornamelijk afhankelijk van weldoeners. Het huis is erg vies. Margret is een slim en lief meisje. Ze houdt van creatief bezig zijn en van muziek maken.
Peter Peter is 6 jaar. Hij woont met zijn 2 broertjes en zijn grootmoeder in de sloppenwijk Gachagi. Zijn ouders zijn overleden. Nu zorgt zijn grootmoeder voor hem en zijn broertjes. Ze zijn afhankelijk van hun omgeving voor voedsel en het betalen van de huur. Peter is de oudste jongen van Umoja Wetu. In het begin was hij heel gesloten, maar langzaam laat hij zien dat hij het erg naar zijn zin heeft. Hij houdt van voetbal, verstoppertje spelen, dansen en het alfabet voorlezen aan de klas.
Vivian Vivian is 5 jaar en woont samen met zijn moeder, broertje Powell en andere broer en zus in de sloppenwijk Matharau. Vivian is een lief, wat verlegen jongetje. Hij houdt van zingen, dansen en het voorlezen van het alfabet aan de klas.
Powell Powell is 5 jaar en woont samen met zijn 2 broertjes, zus en moeder in de sloppenwijk Matharau. Vivian, een van zijn broertjes, wordt ook opgevangen door Umoja Wetu Children’s Project. Zijn moeder zorgt alleen voor de kinderen, maar is vaak ziek (HIV-positief). Dit heeft als gevolg dat het huis erg vies is en ze weinig voedsel hebben. Powell is een vrolijk, wat verlegen jongetje. Hij is in november HIV-positief getest en krijgt sindsdien medicatie. Powell houdt van spelletjes spelen en de letters van het alfabet aan de klas voorlezen.
Joseph Joseph is 5 jaar. Hij woont met zijn zus en moeder in de sloppenwijk Gachagi. Zijn vader is overleden. Moeder werkt af en toe, maar niet voldoende om haar gezin goed te kunnen onderhouden. Joseph is een vrolijk jongetje. Hij houdt van kleuren, voetbal, spelletjes, zingen en kleien.
Mary Mary is 5 jaar. Ze heeft 1 zusje, Agnes, die ook bij Umoja Wetu zit. Zij woonden samen met hun moeder in de sloppenwijk Umoja. In februari is hun huis afgebrand; momenteel hebben ze geen permanente woonplek. Haar moeder werkt af en toe, maar ze zijn voornamelijk afhankelijk van hun omgeving. Moeder is wees en afgestoten door de rest van haar familie. Dit maakt het extra moeilijk om rond te komen. Mary is een lief en leergierig meisje. Ze houdt van schrijven, kleuren, kleien, dansen en vindt het leuk het alfabet aan de klas voor te lezen.
Rose Rose is 5 ½ jaar, heeft 3 zusjes en 1 broertje en woont in de sloppenwijk Gachagi. Haar vader drinkt. Beide ouders hebben geen baan, waardoor ze de huur van hun huis niet kunnen betalen. Op dit moment hebben ze dan ook geen permanente woonplek. Daarnaast speelt er een tekort aan voeding. Rose is een vrolijk en leergierig. Ze houdt van kleien, dansen, zingen en de letters van het alfabet aan de klas voorlezen.
Joseph Joseph is 6 jaar. Hij woont met zijn ouders, 1 zus en 2 broertjes in de sloppenwijk Matharau. Zijn vader werkt af en toe, maar de inkomsten zijn laag. Het huis is slecht verzorgd en er is weinig voedsel. Joseph is een vrolijk jongetje. Hij houdt van tekenen, muziek maken en het alfabet aan de klas voorlezen.
Katua Katua is 5 jaar. Hij woont met zijn ouders, 1 zus en 2 broertjes in de sloppenwijk Matharau. Zijn ouders werken af en toe, maar het huis is in slechte staat en ze hebben regelmatig voedseltekort. Katua is een vrolijk en wat verlegen jongetje. Hij houdt van voetbal, spelletjes spelen, schrijven, kleuren, zingen en het voorlezen van het alfabet aan de klas.
Monicah Monicah is 5 jaar. Ze woont samen met 1 zus, 1 broer en haar ouders in de sloppenwijk Umoja. Beide ouders werken af en toe, maar het huis is erg vies en krap (ze delen 1 bed). Monicah is een verlegen en gesloten meisje. Ze lijkt langzaam op te bloeien. Ze houdt van dansen en spelen met de andere kinderen.
Dorcas Dorcas is 5 jaar. Ze woont met haar ouders, 1 zus en 2 broertjes in de sloppenwijk Matharau. Haar ouders hebben beiden geen permanente baan. Het huis is slecht verzorgd en de kinderen slapen op de grond. Dorcas is een lief en verlegen meisje. Ze houdt van zingen.
Munyiva Munyiva is 5 jaar en woont met haar moeder en 4 zussen in Umoja. Ouders zijn pas gescheiden; moeder werkt af en toe. Het huis is erg vies, de kinderen slapen op de grond. Munyiva is het jongste kind van Umoja Wetu. Ze is stil en gesloten en de eerste weken praatte en lachte ze niet, ze at en sliep alleen. De laatste maanden is er veel veranderd. Er verschijnt zelfs regelmatig een glimlach op haar gezicht. Ze houdt van dansen.
Agnes Agnes is 5 jaar. Ze woonde met haar zus Mary en haar moeder in de sloppenwijk Umoja totdat hun huis afbrandde. Agnes is een lief meisje. Ze houdt van tekenen en ze speelt graag alleen.
Adan Abdi Adan Abdi kwam al naar Umoja Wetu toen het 1ste klasje werd geopend. Hij verhuisde al snel en verliet daarom Umoja Wetu. Toen het 2de klasje van Umoja Wetu werd geopend in mei 2009 was hij inmiddels weer terug in de sloppenwijk. Hij heeft toen wederom een plek gekregen binnen Umoja Wetu. Inmiddels is hij wederom verhuisd en heeft hij Umoja Wetu weer verlaten.
Mary Mary is 6 jaar. Ze woont met haar moeder, 2 zussen en 1 broertje in de sloppenwijk Gachagi. Haar vader zit in de gevangenis. Haar moeder werkt af en toe, maar drinkt veel. Het huis is slecht verzorgd en erg vies, de kinderen slapen op de grond. Mary is een lief en verlegen meisje. Ze houdt van muziek maken en tekenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s