Klas van 2010

Ruth Njoki Ruth Njoki woont bij haar moeder, samen met 5 broertjes en zusjes. Zij wonen in de Umoja sloppenwijk. Haar moeder werkt af en toe een beetje, maar kan haarzelf en de kinderen niet genoeg te eten geven.
Ann Ann woont in de Matharau sloppenwijk. Ze woont bij haar ouders en heeft 6 broertjes en zusjes. Beide ouders zijn helaas verslaafd aan de alcohol en hebben daarom geen oog meer voor hun kinderen. Umoja Wetu probeert Ann een beetje te helpen door haar voldoende eten en educatie te geven.
Celina Njeri Celina Njeri woont met 3 broertjes en zusjes in Umoja bij hun moeder. De moeder heeft echter veels te weinig inkomen om te zorgen dat iedereen genoeg te eten heeft.
Teresiah Nduku Teresiah Nduku woont met 4 broertjes en zusjes in Matharau, bij haar ouders. Beide ouders zijn alcoholist en kijken maar weinig naar hun kinderen om. Umoja Wetu probeert de kinderen een beetje te helpen.
Lewis Gathungu Lewis Gathungu woont met zijn 3 broertjes en zusjes in Gachagi. Hij woont bij zijn ouders, maar zij zijn beide verslaafd aan de alcohol en bekommeren zich niet om de kinderen. Ze werken af en toe, maar dit geld gaat voornamelijk naar de alcohol en niet naar eten voor de kinderen.
Esther Mwikali Esther Mwikali woont in bij haar moeder in Matharau, samen met 5 broertjes en zusjes. Ze hebben geen vader meer. Moeder probeert zo goed mogelijk voor de kinderen te zorgen en probeert af en toe wat te werken. Dit is helaas lang niet voldoende om de kinderen voldoende eten te geven en daardoor ook kan ze ook geen opleiding voor de kinderen betalen.
Faith Kanza Faith Kanza woont met 5 broertjes en zusjes in de Matharau sloppenwijk bij haar ouders. Haar vader is alcoholist en bekommert zich niet om zijn gezin. Moeder probeert af en toe wat te werken, maar kan haar gezin niet onderhouden.
Thomas Masyoki Sofia is geboren in 2006 en heeft 6 broertjes en zusjes in de leeftijd van 3,5 tot 20 jaar. Hoewel zij beide ouders nog heeft en zij proberen om het werk wat er is te doen, hebben ze veel moeite om het gezin te onderhouden
Lucas Lucas woont in de Gachagi sloppenwijk, samen met zijn 5 broertjes en zusjes en zijn ouders. Zij zijn gevlucht voor het politieke geweld dat na de verkiezingen van 2008 is uitgebroken en in Gachagi terecht gekomen. De ouders proberen zoveel mogelijk te werken, maar het lukt ze niet om het gezin te onderhouden.
Joseph Njuguna Joseph Njuguna woont bij zijn moeder, samen met 4 broertjes en zusjes. Alhoewel zijn moeder af en toe wat bij klust, kan zij haar gezin niet onderhouden.
Michael Mburu Michael Mburu woont bij zijn moeder in de Gachagi sloppenwijk, samen met 3 broertjes en zusjes. Zijn ouders zijn gescheiden en zijn moeder verdiend te weinig om alle kinderen voldoende eten te geven.
Edward Kaburungu Edward Kaburungu is enig kind en woont bij zijn moeder. Zij is echter een alcoholiste en zorgt daardoor niet voor Edward. Umoja Wetu probeert daardoor de zorg een beetje op zich te nemen..

Deze kinderen zijn in mei 2009 gestart bij Umoja Wetu en blijven ook dit jaar nog:

Stephen Mwargi Stephen Mwargi komt uit de Umoja sloppenwijk. Zowel zijn vader als zijn moeder zijn verslaafd aan alcohol. Hierdoor bekommeren zij zich ook niet meer om hun 8 kinderen. Stephen en zijn broers en zussen zijn daarom op zichzelf aangewezen. Umoja Wetu probeert daarom Stephen een beetje te helpen.
Damaris Njeri Damaris Njeri woont met 2 broertjes en zusjes bij zijn moeder. Zijn moeder werkt af en toe, maar kan haar kinderen niet genoeg te eten geven en heeft dus ook geen geld om de kinderen naar school te sturen.
kelvin Kelvin woont in Umoja bij zijn moeder, samen met 3 broertjes en zusjes. Alhoewel zijn moeder af en toe werkt, is dit niet voldoende om te zorgen dat de kinderen en zijzelf genoeg te eten hebben.
ken Ken woont met zijn 3 broertjes en zusjes bij zijn moeder in de Umoja sloppenwijk. Zijn moeder werkt af en toe, maar verdiend te weinig om haar gezin te onderhouden. Een vader is er niet in het gezin.
Francis Mburu Francis Mburu woont in de Matharau sloppenwijk. Hij woont bij zijn moeder, maar omdat zij nog 7 andere kinderen heeft, is het erg moeilijk voor haar om voor alle kinderen te zorgen. Een vader hebben de kinderen niet meer.
Damaris Mueni Damaris Mueni woont in Umoja. Haar vader is overleden en haar moeder is een alcoholiste en heeft haar verstoten. Daardoor woont ze bij haar oma, samen met haar broertje, maar zij verdiend te weinig om goed voor hen te kunnen zorgen.
Edwin Edwin woont in de Umoja sloppenwijk, samen met 5 broertjes en zusjes. Hij woont bij zijn vader en moeder, maar zijn vader is een alcoholist, waardoor zijn moeder in haar eentje voor alle kinderen moet zorgen.
Mule Katiwa Mule Katiwa woont in de Umoja sloppenwijk. Hij woont met zijn 6 broertjes en zusjes bij zijn ouders, die zoveel mogelijk proberen te werken. Ze hebben veel te weinig geld met zijn allen en krijgen het niet voor elkaar om ervoor te zorgen dat de kinderen genoeg te eten krijgen.
Monicah Monicah woont in de Matharau sloppenwijk. Beide ouders proberen zoveel mogelijk te werken om voor hun 6 kinderen te zorgen. Ze kunnen helaas maar weinig werken en daarom lukt het ze niet om de kinderen voldoende eten te geven en ze naar school te sturen.
Michael Ochieng Michael Ochieng woont met zijn 3 broertjes en zusjes bij zijn vader en moeder. Zijn vader heeft echter kanker en is erg ziek. Zijn moeder kan daardoor niet veel werken, omdat zij haar man moet verzorgen.
Elizabeth Elizabeth woon in Matharau. Haar beide ouders zijn overleden. Elizabeth woont met haar 4 broertjes en zusjes bij haar oma, die af en toe wat werkt. Dit is helaas lang niet genoeg om iedereen genoeg eten te geven en daarom ook niet om ze naar school te sturen. Daarom probeert Umoja Wetu hen een beetje te helpen.
martin Martin woont in Umoja. Zijn moeder is overleden en zijn vader is een alcoholist. Hij geeft niets om zijn 3 kinderen. Zijn oma probeert de kinderen te verzorgen, maar zij is al erg oud.
Joseph Kamande Joseph Kamande woont in de wijk Umoja en woont bij een tante. Hij heeft geen vader en zijn moeder heeft hem in de steek gelaten. Omdat zijn tante ook eigen kinderen heeft, is zij niet in staat om iedereen eten en educatie te geven, dus Umoja Wetu neemt dit op zich.
jackson Jackson komt uit de wijk Matharau en woont bij zijn grootmoeder. Vader heeft hij nooit gekend; moeder is onlangs overleden aan de gevolgen van kanker. De oma van Jackson is ook ziek en heeft dus moeite met de opvoeding van deze jongen. Vandaar dat Umoja Wetu heeft besloten oma te ontlasten en Jackson te voorzien van educatie en voeding. Jackson heeft 4 broertjes en zusjes.
Bernard Bernard wordt door zijn broers en zussen liefkozend ‘Ben’ genoemd. Hij heeft 4 broertjes en zusjes en woont bij zijn moeder. Zij heeft niet genoeg geld om eten en educatie te betalen. Zij is voornamelijk afhankelijk van weldoeners.
Samuel Samuel is 5 jaar. Hij woont met zijn ouders, 2 broertjes en 2 zusjes in de sloppenwijk Umoja. Zijn vader werkt af en toe, moeder is thuis. Het huis is erg vies, moeder laat de kinderen regelmatig alleen thuis en blijft soms dagen achter elkaar weg.
Peter Waneing Peter Waneing woont in de Umoja sloppenwijk, met 4 broertjes en zusjes. Hij heeft een vader en een moeder, maar zijn vader is alcoholist en geeft al zijn verdiende geld uit aan alcohol en heeft geen oog voor zijn gezin.
Gladys Gladys woont met haar 3 broertjes en zusjes bij haar moeder in de Umoja sloppenwijk. Ze hebben geen vader meer. Haar moeder probeert zo goed mogelijk voor de kinderen te zorgen, maar zij kan niet voldoende werken om genoeg te eten te hebben voor haarzelf en haar kinderen. Gladys is met haar familie in juni 2010 verhuisd en heeft daarom Umoja Wetu verlaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s