Over Umoja Wetu Children’s Project

Umoja Wetu Children’s Project is een nursery school (peuterspeelzaal), gevestigd in Umoja, een van de sloppenwijken in Thika, Kenia.

In oktober 2007 is een eerste klasje met 15 kinderen gestart en sinds mei 2009 hebben per jaar 30 kinderen een plekje bij Umoja Wetu. Het project richtte zich tot eind 2016 op kinderen tussen de drie en zeven jaar uit de armste gezinnen uit Umoja, Gachagi en Matharau. Sinds januari 2017 zijn we de samenwerking met het Karibu Center aangegaan, waardoor Umoja Wetu Children’s Project kinderen van vijf en zes jaar opvangt met als doel door te stromen naar Primary School. Voordat de kinderen vijf jaar zijn, kunnen ze bij het Karibu Center al terecht in een klasje voor jongere kinderen. Hierdoor krijgen de kinderen educatie die nog beter aansluit bij de leeftijd dan we voorheen konden bieden.

Umoja Wetu Children’s Project richt zich op kinderen die wel thuis kunnen wonen, maar waar de ouders niet in staat zijn het kind voldoende voeding & educatie te bieden. Chronische ondervoeding en onderstimulatie kunnen leiden tot een mentale achterstand van het kind. Deze achterstand kan vaak niet meer verholpen worden.

Het doel van het project is om deze kinderen al vanaf een jonge leeftijd dagelijks te voorzien van voeding en een educatief programma, ook om deze mentale achterstand te voorkomen. Vanuit Umoja Wetu Children’s Project willen we zorgen voor een goede doorstroom naar de Primary School. De meeste kinderen kunnen na een jaar bij Umoja Wetu Children’s Project doorstromen naar Primary School.

Wij bieden de kinderen:
•Een veilige omgeving
•Professionele opvang
•De mogelijkheid om sociale contacten en de bijbehorende sociale (basis)vaardigheden op te doen
•Basiseducatie
•Basisverzorging; eten, drinken en lichamelijke verzorging
•Medische check-up en verzorging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s