Sponsor acties

Vanaf de opening van Umoja Wetu Children’s Project in oktober 2007, hebben deze sponsoracties plaatsgevonden:

Sponsoractie Hotelschool Den Haag (8 januari 2014):

hotelschool_1 hotelschool_2 hotelschool_3
hotelschool_4 hotelschool_5 hotelschool_6

15 studenten van Hotelschool Den Haag kregen de opdracht om een evenement te organiseren voor een goed doel. Via via konden we Umoja Wetu Children’s Project onder de aandacht brengen en werd dit project door hen uitgekozen om geld voor in te zamelen.
Het evenement moest volledig worden gefinancierd door sponsoring. Ze moesten aan de slag met het inzamelen van geld en benaderen van bedrijven om te sponsoren voor het goede doel.
Ze kregen ingrediënten van de Albert Heijn om daarmee koekjes te kunnen bakken en verkopen; ze kregen hapjes voor op het evenement gesponsord door een catering bedrijf; ze kregen de medewerking van een café die zijn bar wilde open stellen voor het evenement en ook een bijdrage wilde leveren.
Uiteindelijk resulteerde dit in een geslaagd evenement. Een pubquiz ‘play for a cause, not for applause’ waar uiteindelijk 20 teams van 5 personen zich op in schreven, 6 euro per kaartje, dat allemaal naar Umoja Wetu Children’s Project gaat. Ook werden er foto’s gemaakt en verkocht en stond er een donatiebox.
Het was heel fijn om dit project zo in de spotlights te zien!
En ze hebben een mooi bedrag van €1115,99 Euro opgehaald!
We zijn de studenten van Hotelschool erg dankbaar voor hun inzet voor Umoja Wetu Children’s Project.

Kennedymars (6 & 7 juli 2013): http://www.kennedymars.nl/

kennedymars_rob Bestuurslid Rob van den Hoven heeft voor Umoja Wetu de Kennedymars gelopen, een wandeltocht van maar liefst 80 km! Rob heeft vrienden en familie gevraagd hem te sponsoren. Na 17 uur heeft Rob de finish bereikt. Namens Umoja Wetu willen wij hem heel erg bedanken voor deze sponsoring en natuurlijk ook feliciteren met het uitlopen van deze wandeltocht!

Splintergroep in actie voor Umoja Wetu (december 2010):

splintergroep De organisatie ‘Splintergroep’ bestaat uit een groep van circa 22 enthousiaste vrijwilligers die vanuit hun hobby zich gespecialiseerd hebben in het vervaardigen van glaskunst. Alle creaties worden verkocht en de opbrengst gaat naar kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden, ten bate van kansarme kinderen.
Dit jaar heeft de Splintergroep besloten zich in te zetten voor Umoja Wetu Children’s Project. Nadat zij enthousiast zijn gemaakt over het doel van UmojaWetu en het werk wat hier wordt verricht, hebben zij 3 maanden lang hard gewerkt aan allerlei mooie glaskunstwerken. Deze hebben zij vervolgens verkocht en van deze opbrengst hebben zij een groot deel aan Umoja geschonken. De Splintergroep heeft met heel veel enthousiasme voor Umoja Wetu gewerkt, en hebben hiermee een fantastisch bedrag bij elkaar gesponsord! Zij hebben met dit geld ervoor gezorgd dat alle kinderen die bij Umoja zijn vertrokken een uniform, rugzak en tafeltje hebben meegekregen voor Primary school. Ook hebben alle nieuwe kinderen van Umoja een compleet uniform gekregen. Voor de rest van het geld zoeken wij nog een mooie bestemming. We willen de Splintergroep nogmaals bedanken voor dit enorm mooie bedrag!

Gerth van Wijkschool: http://www.gerthvanwijkschool.nl/

gerthvanwijkschool De Gerth van Wijkschool is een basisschool uit Den Haag. Deze school vindt het belangrijk om kinderen bij te brengen dat wij het hier best goed hebben in Nederland en dat het ook anders kan. Elke maand zamelen de kinderen geld in om zo de kinderen van Umoja Wetu te helpen. Dit geld zal natuurlijk nuttig en zo concreet mogelijk besteed worden, zodat het voor de kinderen ook duidelijk is waar het geld nou precies naar toe gaat. Zo hebben zij in januari 2009 en januari 2010 ervoor gezorgd dat de kinderen die door zijn gestroomd naar de Primary School een uniform en schoolpakket mee hebben gekregen. Dit pakket bestaat uit een uniform met sokken en schoenen, een rugzak, een schriftje met schrijfgerei en een tafeltje met bankje. Ook hebben zij in 2009 met kerst gezorgd voor voedselpakketten in de sloppenwijken, zodat de armste gezinnen met kerst ook iets extra’s hadden. In december 2010 is er met het sponsorgeld van de Gerth van Wijkschool en schommel aangeschaft waar de kinderen van Umoja Wetu op dit moment met veel plezier gebruik van maken.

Schooltheater Bonifatiusschool Asten (23 maart 2010): http://www.bs-stbonifatius.nl/

bonifatiusschool_1 bonifatiusschool_2

Elk jaar staat er bij deze basisschool ongeveer 1 maand een multicultureel thema centraal. Dit jaar was het thema ‘eten uit de hele wereld’. De kinderen hebben kennis gemaakt met wat andere mensen in deze wereld eten en of ze eigenlijk wel allemaal genoeg te eten hebben. Zij hebben ook te horen gekregen wat de kinderen bij Umoja Wetu te eten krijgen en dat ze thuis ook vaak geen eten krijgen. Alle groepen van de basisschool hebben een optreden voorbereid om te laten zien aan alle andere kinderen en familie. Op 23 maart was de grote voorstelling, waar alle kinderen hun uiterste best hebben gedaan om een goed optreden neer te zetten. Dat is zeer goed gelukt! Na de optredens zijn de kinderen van groep 8 met de pet rondgegaan bij iedereen die in de zaal zat. Dit geld is voor een deel naar Umoja Wetu gegaan. Wij willen iedereen die zich heeft ingezet voor deze avond bedanken!!!

Collecte Remonstrantse gemeente en Doopsgezinde gemeente Den Haag (oktober-december 2009):

Kerkgemeenschap De Remonstrantse gemeente en Doopsgezinde gemeente in Den Haag hebben zich volop ingezet voor Umoja Wetu Children’s Project! In de laatste 3 maanden van 2009 hebben zij met de collecte geld ingezameld. Ze hebben een fantastisch gedrag binnen gehaald waarmee ze 9 maanden lang de salarissen van alle medewerkers van Umoja Wetu Children’s Project zullen sponsoren! Wij zijn hier uiteraard heel erg blij mee en willen de Remonstantse gemeente en Doopsgezinde gemeente in Den Haag daarom ook heel erg bedanken voor deze actie!

Sponsorloop basisschool de Elout (2 juli 2009): http://www.nldata.nl/elout/

sponsorloop_de elout Basisschool de Elout uit Den Haag heeft voor Umoja Wetu Children’s Project een sponsorloop gehouden. Onder het motto `wij hebben alles al , nu is het tijd iets terug te geven ` probeerden alle kinderen veel geld in te zamelen en dat is zeker gelukt!!!Esther heeft namens Umoja Wetu de cheque in ontvangst genomen. Wij willen basisschool de Elout heel erg bedanken voor deze sponsorloop!!

Sponsorloop St. Lambertusschool (12 november 2008):http://www.stlambertus.nl/

Lambertusschool De St. Lambertusschool is een basisschool in Asten, Noord-Brabant. Op woensdag 12 november hebben de kinderen een sponsorloop gehouden. Een half uur lang hebben alle kinderen de benen onder hun lijf gerend. Hiermee hebben ze een superbedrag opgehaald!! ’s Avonds was er een lampionnentocht van St. Maarten. Daarna werd rond het kampvuur een toneelstukje over Umoja Wetu opgevoerd door de kinderen van groep 8. Een leerling had zelfs een indrukwekkende rap geschreven over het leven in een sloppenwijk.
We willen iedereen van de St. Lambertusschool heel erg bedanken voor hun inzet!

Kennedymars (5 & 6 juli 2008): http://www.kennedymars.nl/

kennedymars_Mike Mike van Kol heeft voor Umoja Wetu de Kennedymars gelopen. Deze wandeltocht is maar liefst 80 km, die afgelegd moet worden in 20 uur. Hij heeft vrienden en familie gevraagd hem te sponsoren. Na veel zwoegen en zweten heeft Mike de tocht voldaan. Uiteraard stond een deel van ons team hem bij de finish op te wachten. Namens Umoja Wetu natuurlijk gefeliciteerd met de prestatie en bedankt voor het sponsoren van het project!

Beklimming Mount Kenya (6 t/m 10 november 2007):

mountkenya Rob heeft namens Umoja Wetu de Mount Kenya beklommen. Met deze actie heeft hij geld opgehaald voor onder andere schoenen en kleding voor alle kinderen van het project!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s